Ja hoor, doorgaandefietsroutes.nl heeft ook een mening over bewegwijzering. Niet behept met enig gevoel voor richting gecombineerd met de ANWB-bewegwijzering (zie ook tabje ergernissen) laat het zich raden dat ik regelmatig verdwaal of op z’n minst met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kan stellen dat de meeste routes die ik voor het eerst rij korter of sneller hadden gekund. Ja, het klopt dat de onvolprezen routeplanner van de fietsersbond hierin kan ondersteunen, maar zo’n route uit je hoofd leren of telkens op je printje kijken kost ook tijd. En ja, het knooppuntensysteem geeft erg fraaie routes, maar je weet meestal zeker dat je niet de kortste weg rijdt.

Zoals eerder gesteld heeft een doorgaande fietsroute heel veel dezelfde eigenschappen als een autosnelweg voor gemotoriseerd verkeer. Zou het dan niet logisch zijn om het goede bewegwijzeringssysteem voor auto’s ook toe te passen op doorgaande fietsroutes?

Laat deze site dan eens even een voorzet geven door alle doorgaande fietsroutes uniforme namen te geven. Met als voorbeeld fietssnelweg F35 langs de A35 in Twente. Zo zal de doorgaande fietsroute van Amsterdam naar utrecht (en door naar Eindhoven en Maastricht) (langs de A2) de F2  gaan heten, die van Haarlem naar Amsterdam west (langs de A200) de F200 etc. etc. Zo kunnen er uniforme bordjes richting de doorgaande fietsroutes, en nette afslagen en afstandsaanduidingen op de doorgaande fietsroutes komen. Wellicht zou ik daarmee de weg kunnen vinden.