F2 Amsterdam oost – Breukelen

Fraaie route die linea recta naar Utrecht lijkt te gaan, gewoon het kanaal volgen waar geen doorgaand autoverkeer kan zijn, dus die zal wel helemaal op de fietsers zijn ingesteld, waarom ook niet.

Het begint in Amsterdam met een omleiding waardoor er 400 meter omgereden moet worden, overigens volledig met voorrang, dat dan weer wel. De reden is dat er een autobrug naar ijburg wordt gemaakt over de kanaaldijk heen, en dat die dus afgesloten is VOOR EEN JAAR!!! Meer info hier

Daarna blijkt dat er 6 volslagen absurde en gevaarlijke obstakels in de route ontworpen zijn. De hoofdgebruiker van deze kanaaldijk is uiteraard de fietser. De automobilist kan ‘m niet als doorgaande route gebruiken en er zal dus sporadisch wat gemotoriseerd bestemmingsverkeer rijden (hoewel ik me afvraag wat de bestemming dan is??? Er is nauwelijks iets langs deze dijk). Dit verkeer echter moet op deze 6 plaatsen de doorgaande route oversteken waarbij de fietsers GEEN voorrang hebben. Om de fietsers daarbij nog extra te hinderen zijn er scherpe bochten voor de voorrangskruising gemaakt zodat er erg langzaam gereden of gestopt moet worden.

Fietsers die ter plaatse bekend zijn weten onderhand wel dat er zo’n obstakel aankomt en zullen ver vantevoren reeds snel oversteken, of gewoon aan de verkeerde kant van de weg blijven rijden omdat er na een paar honderd meter toch weer zo’n oversteek komt. Dit kan natuurlijk gevaarlijke situaties opleveren. Waarom dit zo ingericht is terwijl er toch genoeg ruimte is om aan éen kant te blijven rijden of gewoon het doorgaand verkeer voorrang te geven is een compleet raadsel. Wie het weet mag het Mailen.

De verantwoordelijken hiervoor verwijs ik graag naar de volgende websites:  http://www.monsterboard.nl/ , http://www.vkbanen.nl/ of http://www.nationalevacaturebank.nl/ .

Qua bewegwijzering scoort deze route behoorlijk. Niet dat er zulke geweldige bordjes staan ofzo, maar de mogelijkheid om verkeerd te rijden is langs zo’n kanaal, zelfs voor een orientatie-nitwit, vrijwel nihil.

Zou er een goede wegwijzerbordjes zijn, en deze 3 bovenstaande idiote situaties opgelost zijn dan worden de 100 punten wel gehaald. Voor nu zijn het er slechts 78.

Voorrang: 4 licht, 0 middel, 6 zwaar, maar geen enkel stoplicht,: 15 punten

Obstakels: oa de scherpe bochten bij elke oversteek: 1 licht 0 middel, 13 zwaar: 10 punten

Asfalt: 1800 meter van de 23,05 kilometer van de route geen asfalt: 18,25 punten
Bewegwijzering: Als er echt van die mooie op- en afritbordjes zouden zijn dan 20 punten, nu slechts: 8 punten

Rechtsreeks: verhouding route-hemelsbreed is 112%: 19 punten
Basispunten70
 
Het grootste gedeelte van de route is autovrij; 8 bonuspunten
Bonus: 8 Punten
78 Punten