F2 Breukelen – Utrecht jaarbeurs

Deze route voert over de fietsstraat van Breukelen naar Maarssen, een prachtig uitgevoerd stukje asfalt met klinkers erlangs, waarvoor blijkbaar de nietsbetekende slogan geldt: ‘auto te gast’. Verder staat er een vrolijk bordje met plaatjes: ‘Automobilist opgepast, wees fietser niet tot last!’. Hoera, we bevinden ons op de 6 kilometer weg in Nederland waar de automobilisten de fietsers niet tot last mogen zijn, tenminste, waar ze het vriendelijk wordt verzocht, da’s mooi boffen!!

Feit is wel dat dit stukje lekker doorrijdt; geen enkel obstakel, behalve de autosluis die prima te doen is, als de verkeersregels je tenminste niet te na aan het hart hebt liggen. In de spits staat het stoplicht namelijk constant op rood. Zelfs op deze ‘fietsstraat’ wordt het gebruik van de fiets als vervoermiddel blijkbaar nog genegeerd, want dat rode licht is echt waar alleen voor auto’s bedoeld, het staat er alleen niet bij. Pas na het eind van de fietsstraat wordt het weer zoeken in een industriegebied, en dan een spoortunneltje onderdoor om dan langs de spoorbrug weer naast een kanaal in Utrecht terecht te komen. Uiteindelijk eindigt de route exact bij de aansluiting van de F2 Utrecht – Nieuwegein.

En dan nu de punten:

Voorrang: 4 licht, 2 middel, 4 zwaar, maar geen stoplicht,: 11 punten

Obstakels: 2 licht, 3 middel, 4 zwaar : 11 punten

Asfalt: 1 kilometer van de 12,69 kilometer van de route geen asfalt: 18,20 punten
Bewegwijzering: Nauwelijks nodig langs het amsterdam rijnkanaal, i.t.t. in Utrecht, waar het ook voornamelijk ontbrak : 4 punten

Rechtsreeks: verhouding route-hemelsbreed is 114%: 18 punten
Basispunten62
 
6 bonuspunten voor het stedelijke gedeelte, en 6 voor het autovrije deel:
Bonus: 12 Punten
74 Punten